Over INNIC

Wij zijn Nicole Camps en Lieke Ummenthun, de vakvrouwen achter INNIC ontwerpen van ruimte. Wij zijn gek op ons vak en blijven ons ontwikkelen. Samen bedenken we mooie en slimme oplossingen waardoor uw woning of bedrijfsruimte weer helemaal aansluit bij uw wensen. Sterker nog, door met u mee te denken hopen we ook wensen te vervullen waarvan u nog niet wist dat u ze had.

Nicole: "Ik geniet van mijn vak, van mooie en slimme dingen bedenken voor mensen. Vaak krijg ik te horen dat dat plezier aanstekelijk werkt"

Een goed ontwerp betaalt zichzelf terug!

Ons professionele advies helpt u de juiste keuzes te maken. Met behulp van het ontwerp en de beelden die wij maken, kunt u zich heel goed voorstellen hoe u straks gaat leven. Zo weet u zeker dat uw budget goed wordt besteed. En, misschien nog wel belangrijker, dat u vele jaren van deze investering zult genieten.

Kennismaken en oriëntatie

Kennismaken en oriëntatie

Wij werken transparant en helder. Tijdens een eerste – vrijblijvende – kennismaking bespreekt u uw wensen. En vertellen wij wat wij doen.

Afhankelijk van uw vraag, maken wij daarna een passend en duidelijk voorstel. Hierin staat nauwkeurig beschreven wat u mag verwachten en wat de kosten zijn. U weet precies waar u aan toe bent.

 

Ontwerpen van verbouwingen in 3D

Ontwerpen van verbouwingen in 3D

Een ontwerp van ons betekent dat we samen een traject aangaan. Wij delen onze professionele kennis en ervaring. En verwerken uw ideeën en wensen tot een mooi en onderling kloppend totaalplan. En dat visualiseren we in 3D, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van hoe het wordt. En op basis daarvan de juiste beslissingen kunt nemen.

In de praktijk bestaat het hele ontwerpproces meestal uit een intake, twee presentatierondes en afronding tot het definitieve plan.

Het verbouwen kan beginnen!

Het verbouwen kan beginnen!

Met het plan kunt u zelf aan de slag of gaat u op zoek naar een partner voor de uitvoering. Let er daarbij op dat de plannen van ons bedoeld zijn om ontwerpkeuzes te maken. Voor werkvoorbereiding of een vergunningsaanvraag zijn meestal nog uitwerkingen nodig.

Het ontwerp kan echter ook de basis zijn voor vervolgbesprekingen met Sijbers bouw- en timmerbedrijf. Wij werken veel en graag met hen samen. INNIC bedenkt en Sijbers maakt. Een samenwerking die werkt.

(Losse) plannen voor kleur, licht en inrichting

(Losse) plannen voor kleur, licht en inrichting

In de visualisaties van de ontwerpen in 3D worden kleuren, materialen, lampen en meubels gebruikt, die ú mooi vindt. Hierdoor creëren we vanaf het begin een sfeer waarin u zich thuis voelt en zich kunt voorstellen dat het uw verbouwde huis wordt.

Het daadwerkelijk uitzoeken van kleuren en materialen kan alleen op basis van échte materialen. Meubels die er al zijn of stalen van nieuwe inrichting die uitgezocht is of wordt. Hierbij kunnen we u ondersteunen. Aanvullend op een 3D-ontwerp of als losstaand advies.

Kleuradvies – interactieve sessie

Kleuradvies – interactieve sessie

Kleuren geven een ruimte persoonlijkheid en eigenheid. Kleur kan iets accentueren, maar ook iets in de omgeving laten wegsmelten. Het is een krachtig middel en als je het goed gebruikt kun je er een groots effect mee bereiken.

Alles heeft kleur èn kleur wordt bepaald door de directe omgeving! Daarom is voor een goed kleuradvies van belang dat er met alles rekening wordt gehouden. Denk aan de bestaande kleuren van vloeren, gordijnen, meubels en ook plafonds, lichtinval en persoonlijke smaak.

In 3 stappen gaan we samen aan de slag met uw kleurvraag. Ook een korte uitleg over de theorie van kleur komt aan bod. Wij delen onze expertise met u en u kunt onze waaiers en hulpmiddelen gebruiken. De sessie duurt 1,5 tot 2 uur. Vraag naar de mogelijkheden en kosten!

Elke dag genieten

Elke dag genieten

Iedereen leeft anders.

Ontwerpen zijn daarom afgestemd op uw dynamiek, gewoontes en woongeluk.

Voor de één is dat aandacht voor slimme bergruimtes, voor de ander het zicht op de tuin of een fijn plekje waar de zon nog net binnenvalt.

Onze ontwerpoplossingen zie je soms niet eens. Je ervaart ze.

En je hebt er elke dag plezier van.

Wat vindt u mooi?

Wat vindt u mooi?

Het is niet nodig om al te weten wat u mooi vindt, voordat u een afspraak met INNIC maakt. Wij kunnen u immers helpen om úw stijl in úw huis te vertalen naar een mooi plan. Maar voorbeelden kunnen wel inspireren, om te zien wat u mooi vindt of juist niet.

U kunt eens kijken op de projecten op deze website. Of op de websites van partners waar Innic mee samenwerkt, zoals Sijbers bouw- en timmerbedrijf of anderen. Op internet zijn met name Instagram en Pinterest mooie media om eens rond te speuren. Tijdschriften en boeken zijn voor veel mensen ook een feestje om ideeën op te doen, net als sommige (woon)winkels. Krijgt u de kans om eens in een mooi huis rond te kijken? Doe dat dan! Een gebouw beleven is heel anders dan een mooie foto.

Zaken ter voorbereiding

Zaken ter voorbereiding

Geef uw allerbelangrijkste wensen aan, zonder dat u dat aan ruimtes koppelt. Dus niet: ‘Ik wil een aanbouw met een nieuwe keuken’, maar wel: ‘Ik wil graag een nieuwe en grotere keuken, waar zou ik die kunnen realiseren?’

  • Wilt u al uw wensen in één keer realiseren, of denkt u aan een meerjarenplan?
  • Hoe lang denkt u in dit huis te blijven wonen?
  • Hoe ziet u uw gezinssituatie in de toekomst?
  • En heel praktisch: zijn er bouwtekeningen van het huis? Heeft u nagedacht over een budget en eventueel naar financieringsmogelijkheden gekeken?

Meer informatie

Ruimte om te leven. Ruimte om te werken. INNIC ontwerpt ruimtes die bij u en bij uw wensen passen.

Mobiel:
06 - 899 918 53
Email:
info@innic.nl

Neem contact op

Over Nicole en Lieke

Over Nicole en Lieke

Nicole Camps is de oprichtster van INNIC. Zij studeerde bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan universiteit Wageningen en werkte jarenlang in de gezondheidszorg als beleidsmedewerker en coach op het gebied van mens en organisatie. Later studeerde ze cum laude op hbo-niveau af in interieurvormgeving bij Perk Interieuropleidingen in Eindhoven. Met INNIC verbindt Nicole haar beide expertises. Haar ervaring stelt haar in staat om te zien wat mensen nodig hebben om zich goed te voelen in een huis of ruimte. In februari 2024 heeft ze de internationale master Adaptive Reuse (herbestemming) aan de Universiteit Hasselt (B.) afgerond.

Lieke Ummenthun rondde juni 2020 haar studie ruimtelijk vormgever aan het Sint Lucas in Boxtel af. Na haar eindstage werkte ze als visualiser bij een design woonwinkel en ze is sinds oktober 2020 verbonden aan Innic. Met haar oog voor sfeer en styling, kleedt ze de ruimtelijke ontwerpen in 3D aan met een plant of decoratie op precíes de juiste plek! Ze volgt nu een hbo-deeltijdopleiding aan Perk Interieuropleidingen in Eindhoven.


Duurzaamheid

Nicole’s wereldbeeld is optimistisch, maar niet zonder zorgen. Ze gelooft in circulaire economie; zorgvuldig omgaan met alles wat de aarde geeft en deze leefbaar houden voor toekomstige generaties. Als een materiaal of oplossing duurzaam is, heeft het bij haar een streepje voor. Maar het moet natuurlijk wel voldoen en passen!

Haar ‘anders denken’ brengt haar bij diverse initiatieven op het gebied van duurzaamheid, variërend van energiebesparing, materiaalgebruik tot sociale duurzaamheid en samenwerking. Ook werkte ze als co-auteur mee aan het boek ‘Nieuwe businessmodellen, samen werken aan waardecreatie’ van professor Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Duurzaamheid

Partners en links

In de uitvoering van projecten werkt INNIC samen met diverse partners, zoals aannemers, interieurbouwers, installateurs, schilders en tegelzetters. Stuk voor stuk vakmensen waarmee zij goede ervaringen heeft!

Sijbers bouw- en timmerbedrijf

INNIC werkt graag en veel samen met Sijbers bouw- en timmerbedrijf. Een bedrijf met mensen die hun vak met passie uitoefenen. En die hun liefde voor ‘de bouw’ elke dag weer in mooie projecten laten zien. Het team bestaat uit ervaren, vaste krachten die allemaal zijn opgeleid tot (all-round) timmerman. Ze zijn creatief en goed in improviseren. Eigenschappen die zeker bij verbouw en renovatie uitstekend van pas komen, omdat je vooraf niet altijd weet wat je tegenkomt. Zij vinden het belangrijk om steeds te blijven overleggen met de opdrachtgever. Van de eerste schets tot de laatste spijker. Juist dát maakt een bedrijf een betrouwbare partner waar je op kunt bouwen!