Over INNIC

INNIC ontwerpt ruimtes die bij u en bij uw wensen passen. Ruimtes om te leven én ruimtes om te werken. INNIC werkt zowel voor particulieren als voor zakelijke opdrachtgevers.

U kunt bij INNIC terecht voor ontwerpen voor verbouwen, vernieuwbouwen, maatwerkmeubels, kleur- en verlichtingsadvies en een volledig inrichtingsplan.

"Ik geniet van mijn vak, van mooie en slimme dingen bedenken voor mensen. Vaak krijg ik te horen dat dat plezier aanstekelijk werkt"

Werkwijze - Een goed ontwerp begint met een goed gesprek!

Een goed ontwerp doorloopt meerdere stappen in een vaste volgorde. U bepaalt steeds of een vervolgstap gewenst is.

Kennismaken en oriëntatie

Kennismaken en oriëntatie

Tijdens een eerste – vrijblijvende – kennismaking bespreekt u uw wensen met Nicole Camps van INNIC. Nicole komt daarvoor het liefst naar de plek waar het om gaat.

Nicole helpt u om door de bestaande situatie heen te kijken. Zij ziet de sterke punten van uw huis én de kansen voor verbetering.

Schetsmatig ruimtelijk ontwerp op basis van plattegrond

Schetsmatig ruimtelijk ontwerp op basis van plattegrond

Een plan begint altijd met de ruimtelijke indeling op basis van een plattegrond. Meestal zijn er verschillende opties mogelijk. INNIC verwerkt die in schetsontwerpen. Om tot een goede keuze van het ruimtelijk ontwerp te komen, zijn vaak meerdere besprekingen nodig.

Uitwerking van het gekozen schetsontwerp

Uitwerking van het gekozen schetsontwerp

Weet u welke van de geschetste opties uw voorkeur heeft? Dan werkt INNIC dit ontwerp helemaal uit, compleet met maatvoering.

Met het uitgewerkte plan kunt u zelf aan de slag of gaat u op zoek naar een partner voor de uitvoering. Het plan kan echter ook de basis zijn voor vervolgbesprekingen met Sijbers bouw- en timmerbedrijf. Zijn zij uw juiste partner voor de uitvoering? Dan weet u zeker dat het ontwerp gemaakt wordt zoals het bedacht is!

Uitwerking ontwerp in kleur, licht en inrichting

Uitwerking ontwerp in kleur, licht en inrichting

INNIC kan de uitwerking op veel manieren ondersteunen. Bijvoorbeeld door het ontwerp in 3D uit werken. Dit maakt het mogelijk om al voor de verbouwing in een 360-graden of virtual reality-omgeving door uw nieuwe huis te lopen. INNIC kan ook een meubelplan uitwerken, kleur- en materiaaladvies geven of een verlichtingsplan maken. Nicole ondersteunt u met alles dat u nodig heeft om de juiste keuzes te maken.

Uitvoering en aanschaf

Uitvoering en aanschaf

Om het u gemakkelijk te maken, kan INNIC ervoor zorgen dat de ontworpen maatwerkkasten, zoals keukens, badkamerkastjes en overige kasten kant en klaar voor u uitgevoerd worden. INNIC levert desgewenst ook meubels, verlichting, tapijten, sanitair, apparatuur, verf en stoffering. Regelt u dit liever zelf, dan kan Nicole u hiervoor naar betrouwbare partners verwijzen.

Voert Sijbers bouw- en timmerbedrijf uw project uit, dan blijft Nicole betrokken bij de uitvoering. Zij is altijd beschikbaar voor advies.

Terugkijken en genieten

Terugkijken en genieten

En als de uitvoerende partijen het laatste stof hebben weggezogen en alles op zijn plaats staat, dan kan het genieten beginnen. Eventuele opleverpunten of onvolkomenheden lossen wij het liefst al tijdens de uitvoering op. Toch checken we op het einde samen het eindresultaat. Ook zijn we altijd benieuwd hoe onze werkwijze u is bevallen.

Wat vindt u mooi?

Wat vindt u mooi?

Het is niet nodig om al te weten wat u mooi vindt, voordat u een afspraak met INNIC maakt. Zij kan u immers helpen om úw stijl in úw huis te vertalen naar een mooi plan. Maar voorbeelden kunnen wel inspireren, om te zien wat u mooi vindt of juist niet.

U kunt eens kijken op de projecten op deze website. Of op de websites van partners waar Innic mee samenwerkt, zoals Sijbers bouw- en timmerbedrijf of anderen. Op internet zijn met name Instagram en Pinterest mooie media om eens rond te speuren. Tijdschriften en boeken zijn voor veel mensen ook een feestje om ideeën op te doen, net als sommige (woon)winkels. Krijgt u de kans om eens in een mooi huis rond te kijken? Doe dat dan! Een gebouw beleven is heel anders dan een mooie foto. En tot slot: INNIC beschikt over een grote bibliotheek met boeken en tijdschriften, die u kosteloos en vrijblijvend mag lenen!

Zaken ter voorbereiding

Zaken ter voorbereiding

Geef uw allerbelangrijkste wensen aan, zonder dat u dat aan ruimtes koppelt. Dus niet: ‘Ik wil een aanbouw met een nieuwe keuken’, maar wel: ‘Ik wil graag een nieuwe en grotere keuken, waar zou ik die kunnen realiseren?’

  • Wilt u al uw wensen in één keer realiseren, of denkt u aan een meerjarenplan?
  • Hoe lang denkt u in dit huis te blijven wonen?
  • Hoe ziet u uw gezinssituatie in de toekomst?
  • En heel praktisch: zijn er bouwtekeningen van het huis? Heeft u nagedacht over een budget en eventueel naar financieringsmogelijkheden gekeken?

Meer informatie

Ruimte om te leven. Ruimte om te werken. INNIC ontwerpt ruimtes die bij u en bij uw wensen passen.

Mobiel:
06 - 155 144 40
Email:
info@innic.nl

Neem contact op

Over Nicole

Over Nicole

Nicole Camps is de vrouw achter INNIC. Zij studeerde bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan universiteit Wageningen en werkte jarenlang in de gezondheidszorg als beleidsmedewerker en coach op het gebied van mens en organisatie. Later studeerde ze cum laude op hbo-niveau af in interieurvormgeving bij Perk Interieuropleidingen in Eindhoven. Met INNIC verbindt Nicole haar beide expertises. Haar ervaring stelt haar in staat om interieur- en bouwprojecten op een resultaatgerichte manier te begeleiden.

INNIC staat voor functionele oplossingen, maar dan wel zo slim en mooi mogelijk. Het is Nicoles doel om slimmigheden onzichtbaar en mooi te verwerken. Nicole wil dat u de slimmigheid niet ziet, maar ervaart. In haar ontwerpen heeft Nicole veel aandacht voor licht, akoestiek en binnenklimaat.

Mirle Berle ""Als je je de toekomst kunt inbeelden, ben je al halfweg""

Duurzaamheid

Nicole’s wereldbeeld is optimistisch, maar niet zonder zorgen. Ze gelooft in circulaire economie; zorgvuldig omgaan met alles wat de aarde geeft en deze leefbaar houden voor toekomstige generaties. Als een materiaal of oplossing duurzaam is, heeft het bij haar een streepje voor. Maar het moet natuurlijk wel voldoen en passen!

Haar ‘anders denken’ brengt haar bij diverse initiatieven op het gebied van duurzaamheid, variërend van energiebesparing, materiaalgebruik tot sociale duurzaamheid en samenwerking. Ook werkte ze als co-auteur mee aan het boek ‘Nieuwe businessmodellen, samen werken aan waardecreatie’ van professor Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Duurzaamheid

Partners en links

In de uitvoering van projecten werkt INNIC samen met diverse partners, zoals aannemers, interieurbouwers, installateurs, schilders en tegelzetters. Stuk voor stuk vakmensen waarmee zij goede ervaringen heeft!

Sijbers bouw- en timmerbedrijf

INNIC werkt graag en veel samen met Sijbers bouw- en timmerbedrijf. Een bedrijf met mensen die hun vak met passie uitoefenen. En die hun liefde voor ‘de bouw’ elke dag weer in mooie projecten laten zien. Het team bestaat uit ervaren, vaste krachten die allemaal zijn opgeleid tot (all-round) timmerman. Ze zijn creatief en goed in improviseren. Eigenschappen die zeker bij verbouw en renovatie uitstekend van pas komen, omdat je vooraf niet altijd weet wat je tegenkomt. Zij vinden het belangrijk om steeds te blijven overleggen met de opdrachtgever. Van de eerste schets tot de laatste spijker. Juist dát maakt een bedrijf een betrouwbare partner waar je op kunt bouwen!

Levensloopbestendig wonen in Limburg

Het RAAK Project Levensloopbestendig Wonen (2017–2019) richt zich op het ontwikkelen van een integrale dienst van MKB-ondernemingen in Horst aan de Maas voor het levensloopbestendig maken van particuliere woningen. Het project wordt uitgevoerd door de gemeente Horst aan de Maas en Zuyd Hogeschool in samenwerking met elf lokale MKB ondernemingen, Rabobank Venlo-Venray, particuliere woningbezitters, de HAN en Uneto-VNI.