Accessibility of rolstoelbestendigheid

dinsdag 8 september 2020
Al tijdens mijn studie was ik erg gedreven om elk ontwerp zo te maken dat ook iemand met een rolstoel er zou kunnen wonen. Daarna mocht ik veel ontwerpen maken voor levensloopgeschikte verbouwingen. Dat betekent bijvoorbeeld voldoende woonoppervlakte en draaicirkels. Zodat een bewoner, die eventueel in een rolstoel terecht komt, er kan blijven wonen.
 
Nu kreeg ik een vraag van een gezin, die hun keuken gaan verbouwen. Er is echter een kans dat de moeder in een rolstoel terecht komt door een ziekte. Aan mij de uitdaging om daar in het ontwerp rekening mee te houden. Maar omdat de ziekte ook een mild verloop kan hebben, is nog geen sprake van een volledig aangepaste keuken. Dit vraagt om aanvullende kennis, die verder gaat dan draaicirkels en doorgangen. Daarom heb ik me vastgebeten in extra vakliteratuur om hier een heel mooi én slim ontwerp van te maken! ??
 
#Innic #innicontwerpenvanruimte #ontwerpenvanruimte #verbouwen #architectuur #architectuurboeken #keuken #accessibility #rolstoelgeschikt #toegankelijkwonen #wheelchairdesign #levensloopbestendigheid #website #interiordesign #interieurinspiratie
Terug naar overzicht
Accessibility of rolstoelbestendigheid