MaterialDistrict

vrijdag 15 maart 2024
Nicole Camps was vorige week naar MaterialDistrict in de prachtige Werkspoorkathedraal in Utrecht. Deze beurs gaat over materialen en varieert van het ontwikkelen van nieuwe materialen in de ‘uitvindfase’ tot leveranciers met nieuwe en bestaande materialen. Uiteraard is er veel aandacht voor duurzaamheid, zoals natuurlijke materialen of gemaakt met gerecyclede grondstoffen.
 
Zo stond Studio Wae er, waar wij vaker mee samen werken. Zij maken o.a. vloerbekleding uit reststromen van tapijtfabrikanten en buitenmaterialen van gerecycled beton. Ook maken wij regelmatig gebruik van producten van Rubio Monocoat: olie om hout mee te kleuren en te beschermen.
 
Van plastic en kunststof zijn grote voorraden beschikbaar en de benodigde temperatuur om het om te smelten is relatief laag. Dat maakt het een interessante grondstof voor nieuwe toepassingen. Zoals de gevelbekleding Pretty plastic. Voor de kantine van Sijbers bouw- en timmerbedrijf hebben we gekeken naar een hele nieuwe generatie werkbladen op basis van gerecycled plastic.
 
#Materialdistrict #Utrecht #werkspoorkathedraal #studiowae #rubiomonocoat #Polygood #Prettyplastic #Sustaign #kantine #Innicontwerpenvanruimte #interiordesign #spatialdesign #hierdenktmee #ontwerpenvanruimte #bedenkersenmakers #vakmanschap #meedenken
Terug naar overzicht
MaterialDistrict